Referenties clubbladen andere clubs

Dit is een advertentie van het clubblad De Gazet van de club de Delta Swingers

From your overseas correspondent.

Beste clubdanser ik heb jullie beloofd om een verslagje te maken over valentine dance van de square dance club (Hei de Ho's) in Hilversum.

Zaterdag 16 februari hadden Corrie, Ron, Geraldine en ik "Hans"

afgesproken om bezoekje te gaan brengen bij de valentine party in Hilversum. In de middag rond 2 uur zijn we vertrokken van uit Zeeland richting Hilversum en we hadden een voorspoedige reis. Het was niet druk onder weg en rond half drie ‘s middags kwamen we aan bij de locatie.

We werden hartelijk ontvangen en we waren een van de eerste bezoekers.

We hadden nog tijd voor een kopje koffie en thee en ons intree bewijs te kopen. We kregen een mooie button om op te spelden. Katie en Willem waren er ook met de shop en hopelijk hebben goede zaken gedaan. Waar halen ze al de energie vandaan om elke keer weer alles op te zetten en af te breken.  Om vier uur begon het squaredansen en het werd afgewisseld met rounddance. De middag was voor beginners, mainstream en plus er waren ongeveer drie squares voor de start af.De club caller startte met de eerste dans en daarna was het de beurt aan de callers en cuers van de vloer. Het was heel gezellig en we maakte kennis met voor ons nieuwe dansers, maar  voor Corrie en Ron waren het de

ouwe rotten in het dansen. Rond zes uur werden we verrast met  twee heerlijke soepen en belegde broodjes die tegen een kleine vergoeding te verkrijgen waren. Na het eten kwamen er heel wat meer mensen binnen en waren er in totaal 64 gasten ontvangen. ‘s Avonds werd het heel gezellig om te dansen. We startten de avond met een welkoms woord van de club president en vervolgens de grandmarch. De callers hadden er zin in en callden soms heel erg snel en soms brak het square, maar ieder een bleef lachen en pikte de dans weer op. De cuers vermaakten de rounders en het was fantastisch om het allemaal te zien Aan het einde van de avond maakte we een grote kring met de handen gekruist met elkaar en zongen we een lied (Forever friends)  Achter dat alles kregen we allen een bedank woordje van President en werden er presentjes gegeven aan de callers en cuers en niet te vergeten alle bezoekers kregen aan het eind een presentje in de vorm van een kubus. Intussen  werd er hard gewerkt om de tafels klaar te maken voor de afterparty. We konden ons bordje vol leggen met overheerlijke snacks en ons buikje vol eten.

Rond half twaalf werd er afscheid genomen van iedereen en reden we terug naar Zeeland. Achter de Moerdijkbrug begon het een beetje heiig te worden en bij Roosendaal werden het vlagen van mist. Toen we de provincie Zeeland binnen reden bij Rilland Bath vielen we in de dikke mist, maar we zijn gelukkig goed thuis gekomen

Hans de Nooijer